De vijf natuurgerichte principes

Als erkent BATC therapeut werk ik met de vijf natuurgerichte principes

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Naast de grofstoffelijke energie die zich bevindt in ons lichaam is er ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is. Een goede energiestroom is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Bij blokkades in het energieniveau kunnen er emotionele en of lichamelijke problemen ontstaan. Energie is van belang om het zelfhelend vermogen ingang te zetten.


Prikkeloverdracht

Ons zenuwstelsel is het communicatienetwerk van ons lichaam. Via de hersenen worden overdracht impulsen gecommuniceerd met de rest van ons lichaam. Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert, worden de signalen niet meer goed doorgegeven en ontstaan er blokkades. Door de blokkades op te heffen is ons lichaam weer in staat te gaan herstellen en helen.


Drainage

Dagelijks worden we belast met geestelijke en lichamelijke stoffen die niet gezond voor ons zijn. Hierbij kan je denken aan straling, voeding, stress of andere toxische stoffen. Voor een goede werking in ons lichaam is het belangrijk om deze stoffen te laten afvoeren uit ons lichaam. Massage en Cupping bevorderen drainage waardoor het lichaam wordt gereinigd.


Voeding

Goede voeding is een belangrijke bouwstof om het lichaam optimaal te laten functioneren. Bij onvoldoende juiste voeding kan leiden tot ziekte en oververmoeidheid. Naast gezonde voeding is er ook geestelijke voeding nodig om het lichaam in een gezonde conditie te houden. Belangrijk voor een juiste balans van lichaam en geest!


Psyche

Bewustwording van fysieke, emotionele, mentale en energetische aspecten zijn van belang om patronen te kunnen doorbreken. Het onderzoeken waar en in welke periode van je leven deze patronen zijn ontstaan kan een ingang zijn tot bewustwording. Door aandacht te geven aan deze denk- en gedragspatronen ontstaat er ruimte voor herstel.